Ryža Arborio
CHARAKTERISTIKA:
Strednozrnná ryža Arborio je špecifický typ ryže pochádzajúci z Talianska, Vyznačuje sa väčšími a guľatejšími zrnami ako bežná ryža. Je ideálna na krémové jedlá, má bohatý obsah škrobu, stredne veľké zrná a typickú schopnosť absorbovať chute a tekutiny, čo z nej robí jednu z najobľúbenejších ryží v gastronómii – najmä v talianskej kuchyni.
ZLOŽENIE:
Ryža strednozrnná, lúpaná vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Ryžu jedenkrát opláchnite. Opražte ju na masle, postupne podlievajte vývarom a bielym vínom, ochuťte soľou. Po uvarení ochuťte parmezánom, zeleninou alebo inými ingredienciami.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1509 kJ/359 kcal, Tuky 1,0 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 79 g, – z toho cukry 0,2 g, Vláknina 2,3 g, Bielkoviny 6,5 g, Soľ 0,01 g.
BALENIA




BALENIA


