Ryža Classic
CHARAKTERISTIKA:
Ryža Classic je bežne dostupný typ ryže. Často sa používa na prípravu tradičných domácich jedál, napr. rizoto, plnka do papriky alebo kapusty, ako príloha k hlavným jedlám.
ZLOŽENIE:
Ryža lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.) 1. trieda kvality.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Ryžu pred prípravou viackrát prepláchneme. Opražíme ju na oleji, zalejeme vodou v pomere 200 g ryže a 400 ml vody. Ochuťte soľou. Varíme na miernom plameni pod pokrievkou až kým nevsiakne vodu. Plameň vypneme a ryžu necháme v zakrytom hrnci odpočívať cca 10 minút. Následne ryžu prevzdušníme vidličkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1451 kJ/342 kcal, Tuky 0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 77 g, – z toho cukry 0,5 g, Bielkoviny 7,6 g, Soľ 0,01 g.
BALENIA



BALENIA

