Ovsené vločky výberové
CHARAKTERISTIKA:
Ovsené vločky sú výživná, ľahko stráviteľná a univerzálna potravina bohatá na vlákninu, vitamíny a minerálne látky. Sú ideálne na rýchle raňajky, pečenie aj ako súčasť vyváženej stravy.
ZLOŹENIE:
ovsené vločky jemné.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Vločky (40 g) varíme v 1,5 dl mlieka alebo vo vode, kým ingrediencie nezhustnú. Ovsené vločky je možné pripraviť aj v mikrovlnnej rúre. Dochutíme podľa chuti. Vločky sa môžu použiť pri príprave slaných aj sladkých koláčov.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1563 kJ/371 kcal, Tuky 7,0 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g, Sacharidy 60 g, – z toho cukry 1,5 g, Vláknina 7,0 g, Bielkoviny 14 g, Soľ <0,01 g.



