Pilaf
CHARAKTERISTIKA:
Zmes bulguru, šošovice, hrachu a sušenej zeleniny na prípravu Pilaf, ktorý je zdravý, rýchly a chutný pokrm. Má jemnú, nadýchanú štruktúru. Je výbornou alternatívou k ryžovým jedlám – výživnejší, vláknitejší a veľmi variabilný. Je ľahko stráviteľný a vhodný pre aj pre vegetariánov a vegánov.
ZLOŽENIE:
bulgur – nalámaná celozrnná pšenica, šošovica červená celá, hrach lúpaný polený zelený, sušená mrkva granulovaná, paprikové vločky, sušená cibuľa granulovaná, sušený cesnak.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
1 diel zmesi na Pilaf zalejeme 2 – 2,5 dielmi vody, osolíme a varíme 15 – 20 minút, kým zmes nie je mäkká. Dochutíme soľou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1475 kJ/349 kcal, Tuky 2,1 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 64 g, – z toho cukry 5,4 g, Vláknina 8,8 g, Bielkoviny 14 g, Soľ 0,08 g.



