Puding s jahodovou príchuťou
CHARAKTERISTIKA:
Pudingový prášok s jahodovou príchuťou je suchá zmes určená na prípravu jahodového pudingu. Po uvarení s mliekom vytvára hladký, krémový dezert s typickou jahodovou chuťou a vôňou. Používa sa aj ako náplň do zákuskov, koláčov či tort.
ZLOŽENIE:
Kukuričný škrob, jahodová aróma, prášok z červenej repy, jedlá soľ.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Na obsah vrecka použijeme 0,5 l mlieka.
1. Obsah vrecka dobre rozmiešame v cca 0,1 l studeného mlieka.
2. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru, necháme zovrieť a do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešanú zmes.
3. Za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
4. Uvarený puding nalejeme do servírovacích misiek a necháme stuhnúť.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1512 kJ/356 kcal, Tuky <0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g, Sacharidy 88 g, – z toho cukry 0 g, Bielkoviny <0,5 g, Soľ 0,33 g.
