Kypriaci prášok
CHARAKTERISTIKA:
Kypriaci prášok do pečiva je zmes látok, ktorá pri pečení uvoľňuje oxid uhličitý, čím kyprí a nadľahčuje cesto. Používa sa najmä pri príprave koláčov, muffinov a iného sladkého pečiva. Výsledkom je nadýchaná a mäkká štruktúra cesta.
ZLOŽENIE:
Kypriace látky (difosforečnany, uhličitany sodné), pšeničná múka.
NÁVOD NA POUŽITIE:
Kypriaci prášok rozmiešame v múke a pridáme do cesta. Kypriaci prášok používame k príprave treného, krehkého, piškótového cesta, perníkov a pod.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 758 kJ/178 kcal, Tuky 0,3 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 43,7 g, – z toho cukry <0,5 g, Bielkoviny 0,2 g, Soľ 30,1 g.
BALENIA


BALENIA
