Cícer
CHARAKTERISTIKA:
Cícer je výživná strukovina s jemne orieškovou chuťou. Je bohatý na bielkoviny, vlákninu, železo, horčík a vitamíny skupiny B. Podporuje trávenie a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Používa sa v polievkach, šalátoch, kari alebo na prípravu hummusu a falafelu.
ZLOŽENIE:
Cícer
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebraný a prepláchnutý cícer namočte na 10 hodín do vody, následne varte do mäkka. Osoľte podľa vlastnej chuti pred úplným zmäknutím. Je vhodný na prípravu omáčok, polievok, šalátov a hummusu.
NUTRIĆNÉ HODNOTY:
Energia 1446 kJ/343 kcal, Tuky 4,8 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g, Sacharidy 49 g, – z toho cukry 2,3 g, Vláknina 11 g, Bielkoviny 20 g, Soľ <0,01 g.



BALENIA


BALENIA
