Sója
CHARAKTERISTIKA:
Sója je mimoriadne výživná a všestranne využiteľná strukovina s vysokým obsahom bielkovín a zdravých tukov. Predstavuje dôležitú zložku vegetariánskej a vegánskej stravy, no jej konzumácia by mala byť vyvážená.
ZLOŽENIE:
Sója (Glycine max L.)
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebranú a prepláchnutú sóju si pred prípravou vopred namočíme vo vode a následne pripravujeme podľa receptu. Používa sa ako príloha k jedlám, do šalátov, pomazánok, polievok. Pražením získame výbornú pochutinu.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1699 kJ/407 kcal, Tuky 18 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 2,5 g, Sacharidy 15 g, – z toho cukry 7,1 g, Vláknina 14 g, Bielkoviny 39 g, Soľ 0 g.



