Hrach
CHARAKTERISTIKA:
Hrach žltý polený lúpaný je strukovina, ktorá vzniká lúpaním a delením sušeného žltého hrachu. Je výživný, ľahšie stráviteľný ako celý hrach, bohatý na bielkoviny, vlákninu a sacharidy. Bežne sa používa na prípravu polievok, kaší a prívarkov.
ZLOŽENIE:
Hrach žltý polený lúpaný
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebraný a prepláchnutý hrach varte do mäkka. Osoľte podľa vlastnej chuti pred úplným zmäknutím. Je vhodný na prípravu polievok, omáčok, kaší, plniek a nátierok.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1352 kJ/320 kcal, Tuky 1,3 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 50 g, – z toho cukry 2,9 g, Vláknina 12 g, Bielkoviny 21 g, Soľ <0,01 g.



BALENIA



BALENIA

