Hrach

CHARAKTERISTIKA:

Hrach žltý polený lúpaný je strukovina, ktorá vzniká lúpaním a delením sušeného žltého hrachu. Je výživný, ľahšie stráviteľný ako celý hrach, bohatý na bielkoviny, vlákninu a sacharidy. Bežne sa používa na prípravu polievok, kaší a prívarkov.

ZLOŽENIE:

Hrach žltý polený lúpaný

NÁVOD NA PRÍPRAVU:

Prebraný a prepláchnutý hrach varte do mäkka. Osoľte podľa vlastnej chuti pred úplným zmäknutím. Je vhodný na prípravu polievok, omáčok, kaší, plniek a nátierok.

NUTRIČNÉ HODNOTY:

Energia 1352 kJ/320 kcal, Tuky 1,3 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 50 g, – z toho cukry 2,9 g, Vláknina 12 g, Bielkoviny 21 g, Soľ <0,01 g.

BALENIA

250 g
250 g
5 kg
5 kg
manya-hrach-500g

BALENIA

250 g
250 g
5 kg
5 kg