Bosorka
CHARAKTERISTIKA:
Univerzálne ochucovadlo jedál – polievok, omáčok, zeleninových jedál, mäsových pokrmov s výraznou chuťou a arómou.
ZLOŽENIE:
jedlá soľ jódovaná (varená jedlá soľ, jodičnan draselný, protihrudkujúca látka: E 535), kukuričná krupica, cukor, zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), sušená mrkva granulovaná 7%, sušená cibuľa granulovaná 4%, paprikové vločky 1%, sušená petržlenová vňať 0,6%, zvýrazňovač chuti (E635), extrakt čierneho korenia, extrakt muškátového orecha, extrakt cesnaku, farbivo (riboflavíny).
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Pridáva sa počas varenia, najlepšie do vriacej vody alebo priamo do jedla. Je možné použiť aj ako marinádu v kombinácii s olejom na mäso alebo zeleninu.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 225 kJ/53 kcal, Tuky <0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g, Sacharidy 9,3 g, – z toho cukry 7,9 g, Vláknina 3,4 g, Bielkoviny 2,0 g, Soľ 77 g.