Fazuľa Biela
CHARAKTERISTIKA
Fazuľa biela je strukovina bohatá na bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály (napr. železo, horčík, draslík). Má jemnú chuť a múčnatú konzistenciu, často sa používa do polievok, šalátov či prívarkov. Je prospešná pre trávenie, srdce a stabilizáciu hladiny cukru v krvi.
ZLOŽENIE:
Fazuľa biela
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Fazuľu pred prípravou preberte. Namočte ju na noc do vlažnej vody a po opláchnutí ju varte do mäkka. Osoľte pred úplným zmäknutím.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1329 kJ/316 kcal, Tuky 1,8 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 43 g, – z toho cukry 2,7 g, Vláknina 20 g, Bielkoviny 22 g, Soľ <0,01 g.



BALENIA


BALENIA
