Jačmenné krúpy stredné
CHARAKTERISTIKA:
Jačmenné krúpy sú tradičná, cenovo dostupná a nutrične hodnotná obilnina. Vďaka vysokému obsahu vlákniny, komplexným sacharidom a minerálom sú ideálne pre zdravé, sýte a vyvážené jedlá. V kuchyni sú mimoriadne univerzálne – od polievok až po moderné vegetariánske recepty.
ZLOŽENIE:
Jačmeň siaty (Hordeum vulgare L) lúpaný – krúpy
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Krúpy pred varením preberte a prepláchnite. Do 1 litra vriacej vody pridajte 1 hrnček krúp. Varte na miernom ohni do úplného zmäknutia. Pred dovarením osoľte a môžete dochutiť korením. Čas varenia môžete skrátiť ak ich pred varením namočíte na noc do vody.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1425 kJ/337 kcal, Tuky 2,0 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g, Sacharidy 65 g, – z toho cukry 0,6 g, Vláknina 11 g, Bielkoviny 8,9 g, Soľ <0,01 g.


BALENIA


BALENIA
