RYŽA Parboiled

CHARAKTERISTIKA:

Parboiled ryža je špecifický druh ryže, ktorý prechádza špeciálnym procesom pred varením, ktorý jej dodáva niekoľko unikátnych vlastností. Zrná parboiled ryže majú žltkastý odtieň, ktorý je výsledkom procesu parenia. Po uvarení sa zrná nelepia a zostávajú oddelené, čo je výhodné pri príprave príloh alebo pokrmov, kde je požiadavka na sypkú konzistenciu. Parboiled ryža má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá sa hodí k rôznym pokrmom a výborne absorbuje omáčky, koreniny a prísady.

ZLOŽENIE:

Ryža dlhozrnná lúpaná parboiled, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.).

NÁVOD NA PRÍPRAVU:

Ryžu pred prípravou preberieme a  viackrát prepláchneme. Nasypeme ju do vriacej vody v pomere 250 g ryže, 500 ml vody, dochutíme soľou. Varíme/dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút a neotvárame ju počas varenia. Vypneme plameň a necháme ryžu odpočívať pod pokrievkou 5-10 minút. Ryžu po dokončení premiešame, aby ostala sypká a nadýchaná – ideálne od stredu k okrajom a vždy vidličkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY:

Energia 1488 kJ/350 kcal, Tuky 0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 79 g, – z toho cukry <0,5 g, Bielkoviny 8 g, Soľ 0,02 g.

BALENIA

RYZA-PARBOILED-VARNE-VRECKA-8x100g-dp
8 X 100 g
5 kg
5 kg
ryza-parboiled

BALENIA

RYZA-PARBOILED-VARNE-VRECKA-8x100g-dp
8 X 100 g
5 kg
5 kg