Pohánka
CHARAKTERISTIKA:
Pohánka je zdravá, prirodzene bezlepková potravina s vysokým obsahom výživných látok, priaznivo pôsobí na cievy, srdce, trávenie a imunitu. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerálne látky. Má všestranné použitie v kuchyni. Používa sa na prípravu kaší, plniek a ako príloha k jedlám,
ZLOŽENIE:
Pohánka lúpaná
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebranú a prepláchnutú pohánku varte v pomere 1 diel pohánky a 2 diely vody. Pohánku zalejte vriacou vodou a pridajte soľ. Varte 2-3 minúty a 30 minút nechajte odpočívať pod pokrievkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1485 kJ/351 kcal, Tuky 3,6 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g, Sacharidy 61 g, – z toho cukry 1,0 g, Vláknina 5,1 g, Bielkoviny 16 g, Soľ <0,01 g.



BALENIA


BALENIA
