ryza-dlhozrna-varne-vrecka

Ryža dlhozrnná výberová

CHARAKTERISTIKA:

Ryža dlhozrnná je jedným z najbežnejších druhov ryže na svete. Zrná zostávajú po uvarení sypké a oddelené. Ryža má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá dobre absorbuje chute omáčok a korenín. Používa sa väčšinou v  ázijskej, mexickej a stredomorskej kuchyni ako príloha, do šalátov a rizota.

ZLOŽENIE:

Ryža dlhozrnná lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality.

NÁVOD NA PRÍPRAVU:

1. Vrecko s ryžou dôkladne opláchnite.
2. Vložte do vriacej osolenej vody.
3. Varte 16 – 20 minút.
4. Vyberte z vody a nechajte odpočívať pod pokrievkou 5 minút.
5. Uvarenú ryžu vysypte z vrecka a dochuťte podľa želania.

NUTRIČNÉ HODNOTY:

Energia 1480 kJ/349 kcal, Tuky 0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 78 g, – z toho cukry 0,2 g, Vláknina 1,6 g, Bielkoviny 7,2 g, Soľ 0,01 g.

ryza-dlhozrna-varne-vrecka