Ryža dlhozrnná výberová
CHARAKTERISTIKA:
Ryža dlhozrnná je jedným z najbežnejších druhov ryže na svete. Zrná zostávajú po uvarení sypké a oddelené. Ryža má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá dobre absorbuje chute omáčok a korenín. Používa sa väčšinou v ázijskej, mexickej a stredomorskej kuchyni ako príloha, do šalátov a rizota.
ZLOŽENIE:
Ryža dlhozrnná lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
1. Vrecko s ryžou dôkladne opláchnite.
2. Vložte do vriacej osolenej vody.
3. Varte 16 – 20 minút.
4. Vyberte z vody a nechajte odpočívať pod pokrievkou 5 minút.
5. Uvarenú ryžu vysypte z vrecka a dochuťte podľa želania.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1480 kJ/349 kcal, Tuky 0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 78 g, – z toho cukry 0,2 g, Vláknina 1,6 g, Bielkoviny 7,2 g, Soľ 0,01 g.