Ryža guľatozrnná výberová
CHARAKTERISTIKA:
Ryža guľatozrnná je vysokokvalitný druh ryže s krátkymi, guľatými a mierne zavalitými zrnami. Po uvarení je mäkká, mierne lepivá, preto sa často používa na prípravu jedál ako sú rizoto, ryžový nákyp, sushi alebo sladké kaše.
ZLOŽENIE:
Ryža guľatozrnná lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Ryžu pred prípravou viackrát prepláchneme. Nasypeme ju do vriacej vody v pomere 250 g ryže, 500 ml vody, dochutíme soľou. Varíme/dusíme pod pokrievkou 16-20 minút a neotvárame ju počas varenia. Vypneme plameň a necháme ryžu odpočívať pod pokrievkou 5-10 minút. Ryžu po dokončení premiešame, aby ostala sypká a nadýchaná – ideálne od stredu k okrajom a vždy vidličkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1476 kJ/348 kcal, Tuky 0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 77 g, – z toho cukry 0,2 g, Vláknina 1,6 g, Bielkoviny 8 g, Soľ 0,01 g
BALENIA





BALENIA



