Ryža jazmínová

CHARAKTERISTIKA:

Jazmínová ryža je dlhozrnná aromatická ryža s dlhými, tenkými zrnami. Má jemnú kvetinovú vôňu. Po uvarení je mäkká a nadýchaná, dobre drží tvar, ale nezostáva úplne sypká ako niektoré iné dlhozrnné ryže.

ZLOŽENIE:

Ryža jazmínová dlhozrnná lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality.

NÁVOD NA POUŽITIE:

Ryžu pred prípravou jedenkrát prepláchneme. Nasypeme ju do vriacej vody v pomere 1 šálka ryže, 2 šálky vody, dochutíme soľou. Varíme/dusíme pod pokrievkou 16 minút a neotvárame ju počas varenia. Vypneme plameň a necháme ryžu odpočívať pod pokrievkou 5-10 minút. Ryžu po dokončení premiešame, aby ostala sypká a nadýchaná – ideálne od stredu k okrajom a vždy vidličkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY:

Energia 1530 kJ/360 kcal, Tuky 1,2 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 79 g, – z toho cukry 0 g, Bielkoviny 8,4 g, Soľ 0 g.

BALENIA

2 kg
2 kg
4 x 100 g
4 x 100 g
5 kg
5 kg

BALENIA

2 kg
2 kg
4 x 100 g
4 x 100 g
5 kg
5 kg