ŠOŠOVICA ČERVENÁ
CHARAKTERISTIKA:
Šošovica červená je lúpaná strukovina s jemnou chuťou a rýchlou prípravou. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu, železo a vitamíny skupiny B. Je ľahko stráviteľná a často sa používa do polievok, prívarkov a kari jedál. Pri varení sa rozvára na kašovitú konzistenciu.
ZLOŽENIE:
Šošovica červená celá
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebranú a prepláchnutú šošovicu varte do mäkka. Osoľte podľa vlastnej chuti pred úplným zmäknutím. Je skvelá ako príloha k jedlám, do šalátov, pomazánok, polievok a výborne chutí v kombinácii s obilninami a zeleninou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1461 kJ/346 kcal, Tuky 2,1 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g, Sacharidy 51 g, – z toho cukry 1,7 g, Vláknina 9,8 g, Bielkoviny 26 g, Soľ 0,01 g.



BALENIA


BALENIA
