ŠOŠOVICA ČIERNA BELUGA
CHARAKTERISTIKA:
Šošovica čierna (tzv. beluga) je drobná, tmavá strukovina s pevnou šupkou a mierne orieškovou chuťou. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu, železo a antioxidanty. Nerozvára sa, dobre drží tvar, preto je vhodná do šalátov, príloh či studených jedál.
ZLOŽENIE:
Šošovica čierna
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Prebranú a prepláchnutú šošovicu varte do mäkka. Osoľte podľa vlastnej chuti pred úplným zmäknutím. Je skvelá ako príloha k jedlám, do šalátov, pomazánok, polievok a výborne chutí v kombinácii s obilninami a zeleninou.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1384 kJ/327 kcal, Tuky 1,1 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 47 g, – z toho cukry 2,9 g, Vláknina 12 g, Bielkoviny 26 g, Soľ 0,01 g.