Puding s vanilkovou príchuťou
CHARAKTERISTIKA:
Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou je suchá zmes určená na prípravu vanilkového pudingu. Po uvarení s mliekom vytvára hladký, krémový dezert s typickou vanilkovou chuťou a vôňou. Používa sa aj ako náplň do zákuskov, koláčov či tort.
ZLOŽENIE:
Kukuričný škrob, prírodná vanilková aróma, farbivá (karotény, riboflavíny), jedlá soľ.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Na obsah vrecka použijeme 0,5 l mlieka.
1. Obsah vrecka dobre rozmiešame v cca 0,1 l studeného mlieka.
2. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru, necháme zovrieť a do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešanú zmes.
3. Za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
4. Uvarený puding nalejeme do servírovacích misiek a necháme stuhnúť.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1488 kJ/351 kcal, Tuky <0,5 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 84 g, – z toho cukry 0 g, Vláknina 4,3 g, Bielkoviny <0,5 g, Soľ 0,01 g.
BALENIA


BALENIA
