Puding s kakaovou príchuťou
CHARAKTERISTIKA:
Pudingový prášok s kakaovou príchuťou je suchá zmes určená na prípravu kakaového pudingu. Po uvarení s mliekom vytvára hladký, krémový dezert s typickou kakaovou chuťou a vôňou. Používa sa aj ako náplň do zákuskov, koláčov a tort.
ZLOŽENIE:
Kukuričný škrob, alkalizovaný kakaový prášok* (kakao, regulátor kyslosti: uhličitany draselné), jedlá soľ.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Na obsah vrecka použijeme 0,5 l mlieka.
1. Obsah vrecka dobre rozmiešame v cca 0,1 l studeného mlieka.
2. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru, necháme zovrieť a do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešanú zmes.
3. Za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
4. Uvarený puding nalejeme do servírovacích misiek a necháme stuhnúť.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1521 kJ/359 kcal, Tuky 2,2 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 1,4 g, Sacharidy 81 g, – z toho cukry 0 g, Vláknina 3,8 g, Bielkoviny 2,3 g, Soľ 0,19 g.
BALENIA


BALENIA
