Ryža jazmínová
CHARAKTERISTIKA:
Jazmínová ryža je dlhozrnná aromatická ryža s dlhými, tenkými zrnami. Má jemnú kvetinovú vôňu. Po uvarení je mäkká a nadýchaná, dobre drží tvar, ale nezostáva úplne sypká ako niektoré iné dlhozrnné ryže.
ZLOŽENIE:
Ryža jazmínová dlhozrnná lúpaná, vyrobená z ryže siatej (Oryza sativa L.), výberová trieda kvality.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
1. Vrecko s ryžou dôkladne opláchnite.
2. Vložte do vriacej osolenej vody.
3. Varte 14 – 16 minút.
4. Vyberte z vody a nechajte odpočívať pod pokrievkou 5 minút.
5. Uvarenú ryžu vysypte z vrecka a dochuťte podľa želania.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Energia 1530 kJ/360 kcal, Tuky 1,2 g, – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 79 g, – z toho cukry 0 g, Bielkoviny 8,4 g, Soľ 0 g.