RECEPT

64
Tvarohové knedličky z jačmenných krúpov perlička, obalené v mandľových lupienkoch so zrkadlovou malinovou polevou.
pre 4 osoby
Tvarohové knedličky z jačmenných krúpov perlička
200 g jačmenných krúpov perlička MÁNYA
50 g agátový med
100 g maslo
500 g tvaroh hrudkovitý
10 g vanilínový cukor MÁNYA
500 ml mlieko
Kôra a štava z polovice limetky alebo citrónu
40 g práškový cukor
5 g soľ
50 g sekané mandle
čerstvé ovocie podľa chuti (napr. maliny, jahody)
10 listkov mäty (na ozdobenie)
50 g agátový med
100 g maslo
500 g tvaroh hrudkovitý
10 g vanilínový cukor MÁNYA
500 ml mlieko
Kôra a štava z polovice limetky alebo citrónu
40 g práškový cukor
5 g soľ
50 g sekané mandle
čerstvé ovocie podľa chuti (napr. maliny, jahody)
10 listkov mäty (na ozdobenie)
Príprava:
- Príprava jačmenných krúpov:
- V hrnci roztopte maslo na ktorom jemne opražte jačmenné krúpy.
- Zalejte horúcim mliekom, varte pri strednej teplote do mäkka za častého miešania. V prípade potreby dolejte mlieko.
- Po uvarení odstráňte z plameňa, a nechajte vychladnúť pod pokrievkou.
- Príprava tvarohovej masy:
- Vychladnuté uvarené jačmenné krúpy perlička zmiešajte s hrudkovitým tvarohom, agátovým medom, vanilinovým cukrom, s kôrou a šťavou z limetky prípadne citrónu.
- Pridajte trošku soli, podľa chuti.
- Zmes dôkladne vypracujte a ochuťte. Ak je to potrebné dajte na chvíľku do chladničky, aby sa s ňou lepšie pracovalo.
- Formovanie a obaľovanie knedličkov:
- Za pomoci zmrzlinovej naberačky, alebo lyžičky formujte knedličky.
- Obaľte ich v opražených mandľových lupienkoch zo všetkých strán.
- Knedličky posypte práškovým cukrom.
Malinová zrkadlová poleva
250 g maliny
75 g krištálový cukor
15 g citrónová šťava
1 g škorica mletá MÁNYA
100 ml červené víno
75 g krištálový cukor
15 g citrónová šťava
1 g škorica mletá MÁNYA
100 ml červené víno
Príprava:
- Cukor rozpustite a skaramelizujte v panvici.
- Zalejte červeným vínom, pridajte maliny a citrónovú šťavu.
- Varte niekoľko minút, kým sa maliny rozvaria.
- Ochuťte mletou škoricou, a rozmixujte do krémova.
- Preceďte cez jemné sito, aby poleva nadobudla jemnú textúru.
Servírovanie:
- Tvarohové knedličky z jačmenných krúpov perlička servírujte na tanieri alebo hlbokej miske.
- Pod knedličky nalejte malinovú zrkadlovú polevu.
- Dozdobte čerstvými malinami a lístočkami mäty.
- Servírujte vychladené, aby si knedličky aj malinová poleva zachovali svoju formu.